Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 28 maj 2013

Harungarna växer.

De två harungar som vi fick in för 2 veckor sedan växer och frodas och de har nu fördubblat sin vikt tack vare sin vällingkost. Som tur är så börjar de att äta mer och mer grönt annars så skulle vällingkontot tömmas ganska så snabbt. Vällingen som vi ger de små är specialvälling för små kattungar och den är ganska så dyr att köpa, men vi har även ett recept på hemmagjord välling som vi brukar gå över till när de blivit lite större.

 Först vägning.......

......... sedan mat.

tisdag 21 maj 2013

En lite hare-rapport.

De två små harungarna frodas och mår bra, nu har de lärt sig att äta ordentligt och går upp i vikt för varje dag. Idag så har de även fått lite grönt att smaka på, men de har bara tagit några provtuggor av det än så länge. Det är viktigt att allt som man ger de små finns i naturen så de kan känna igen det som mat när de sedan släpps tillbaka i det fria igen om ett antal veckor.

 Skönt att ha en kompis när man är en liten hare.

 Vällingen smakar bäst än så länge.

Viktigt med lite motion efter maten.

torsdag 16 maj 2013

2 harungar.

Igår så fick vi in två stycken små harungar som blivit funna genomblöta i en vattenpöl och var i dålig kondition. De var lite svåra att få i mat igår kväll och idag på morgonen, men nu verkar de ha börjat lära sig att maten kommer genom en spruta, så nu går det bättre och de ökar sakta i vikt.