Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 29 oktober 2013

Så var det dags igen.

Igår så fick jag hämta en Ringduva som blivit funnen på en gräsmatta vid ett dagis. Den var väldigt groggy och hade lite blod kring näbben, så den hade förmodligen krockat med ett fönster. Jag fick i den lite vatten vid hemkomsten så den piggnade till ett tag, men idag på morgonen så låg den tyvärr död i sin bur. Annars så har det varit väldigt lugnt ett bra tag nu med skadade fåglar, vilket inte är så vanligt vid denna årstid då många flyttfåglar är på väg mot nya trakter.


tisdag 22 oktober 2013

Ge ditt stöd!!!


Om ni vill stötta verksamheten med rehabilitering av fåglar så kan jag rekommendera er att köpa Fågelcentralens kalender för 2014. Förutom att det är en fin kalender så går pengarna oavkortat till deras verksamhet att rehabilitera skadade fåglar.