Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 17 september 2014

Ung sparvhök under vård.

Igår fick jag hämta en ung sparvhökhane som flugit in i en altandörr vid två tillfällen under dagen. Sista gången så blev det en rejäl krock och den blev liggande utanför på rygg. När jag hämtade den så hade den börjat att piggna till och kunde sitta upp själv även om den var lite ostadig och omtöcknad. Den var lite svullen på den ena vingknogen men inget verkade vara brutet så den får stanna ett par dagar hos oss. På morgonen idag flög den mellan pinnarna i buren och jag lade in lite mat till den.

lördag 13 september 2014

Visa upp verksamheten.

Idag befinner vi oss på Skogsdag vid Tjustgöl utanför Misterhult. Vi har en station tillsammans med fågelklubben, där vi kommer att visa upp vår verksamhet för besökarna. Dessa skogsdagar brukar vara välbesökta och man hoppas på över 2000 besökare under dagen, så detta är ett bra tillfälle att profilera oss och visa att vi finns.

onsdag 10 september 2014

Kattugglan igen och Ormvråken som blev en Bivråk.

Den unga kattugglan som vi fick in efter att den krockat med ett fönster är nu helt återställd och kommer att släppas på fredag under kvällen. De senaste dagarna så har den vistats i vårt uthus som vi inrett för fåglar och den har vräkt i sig mat varje natt.

Ormvråken som vi hade inne för ett tag sedan visade sig vara en Bivråk istället. Eftersom den som ringde om den sa att det var en ormvråk så tänkte vi inte mer på det. Men vi fick en rättelse från Fågelcentralen och tackar så mycket för den.



måndag 1 september 2014

Kattuggla.

Idag på förmiddagen så fick vi hämta en kattuggla som hade krockat med ett fönster på en skola och fått en hjärnskakning. Det var en just vuxen årsunge som förmodligen varit ute och testat sina vingar och kommit lite fel. Den har fortfarande kvar sina ungdun på huvudet så vi vet inte riktigt när vi kan släppa den för den måste först bli helt frisk och lära sig att jaga själv. När den blivit frisk i skallen så får den bo i uthuset ett tag innan den släpps här hemma. Den har redan ätit en mus själv så det kommer nog att gå bra.

Ung kattuggla med hjärnskakning.