Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

onsdag 31 december 2014

Gott Nytt År önskar vi på VIlthjälpen.

Vi önskar ett gott nytt år till alla som varit i kontakt med oss under året och passar samtidigt på att tacka alla som hjälpt oss på olika sätt.
Det senaste vi råkat ut för är en påkörd kattuggla för ett par dagar sedan, men den hade så allvarliga vingbrott att den tyvärr inte gick att rädda.

Vi bjuder på lite bilder från det som vi tycker roligaste djuret under året och det är de ekorrar som vi haft inne under sommaren.

 Så här kan man äta sin välling.

 Eller så provar vi så här.

 Skönt att få sova lite efter maten.

Strax innan frisläppningen efter lyckad rehabilitering.

måndag 8 december 2014

Storstädning av vårt mottagnings-/behandlingsrum.

Vårt mottagningsrum är uppbyggt ute i vår ladugård och av den anledningen att vi inte haft någon dörr, så behövdes det en rejäl storstädning. Efter ett dörrinköp och uppsättning av denna så var det bara att börja städa ur det riktigt ordentligt. Eftersom det är ett bra musår detta år så hade mössen smutsat ner och ställt till ordentligt, så behovet av en ordentlig dörr behövdes verkligen. Musfällorna går för fullt och fyller på matförrådet i frysen, så det är inte bara negativt att det är gott om möss i ladugården och uthusen.

 Nya dörren på plats.

 Väggen in mot hönshuset och behandlingsbordet.

Burar och transportboxar mm. börjar komma på plats.