Vi är en grupp som ligger under Oskarshamnsbygdens Fågelklubb, och arbetar med att rehabilitera skadad fåglar och vilt. Vår huvudorganisation är KFV Sverige. (Katastrofhjälp Fåglar och Vilt), och det är deras etiska regler som vi följer. De fåglar/djur som vi har möjlighet att ta hand om är samtliga fågelarter, Ekorre, Hare och Igelkott. På denna blogg så kommer ni att kunna följa vår verksamhet, och vi kommer även att ge lite tips om vad man ska göra om man hittar en skadad fågel eller djur.

tisdag 29 mars 2016

Ormvråk som krockat med en bil.

Idag fick jag åka till Hultsfed och hämta en ormvråk som krockat med en bil. När jag kom dit följde jag vägbeskrivningen som jag fått och hittade ormvråken på en gång där den satt en bit in i skogen.
Jag fångade den utan problem med håven och vid snabbkollen av den på plats så hittade jag inga skador alls, förutom att den var omtöcknad efter smällen och inte kunde flyga.
Hemma gjordes en grundligare undersökning utan att vi fann några skador, så det blir vila och mat några dagar för den och sedan kan den nog släppas igen.
Det var en fjolårsunge som just klarat sin första vinter.

Ormvråk.